2013. január 18., péntek

Vendégként szerepeltünk a Mária Rádióban

Juli Prézli nélkül, Erika Mayával és én Chilivel a Hazafelé-Péntek című - élő - magazinműsor vendégei voltunk a Mária Rádióban. Pintér Tamás és Bartek Dániel a magazin házigazdái, ők tették fel nekünk a kérdéseiket.

Nagyon izgalmas dolog volt betekinteni a kulisszák mögé, hogyan is készül egy rádiófelvétel. Pintér Tamással előző nap találkoztunk, ahol meséltünk az KEA-ról, magunkról, hogy csöppentünk mindebbe bele, a kutyáinkról, mit tudnak, hogyan képzik ki őket, az önkéntes munkáról, sztorizgattunk. Chili  megmutatta hogy jelzi nekem a telefont. Aztán Tamás körbevezett minket az épületben, megmutatta a stúdiót, a technikus szobáját, a különböző hangtechnikai eszközöket. Megtudtam azt is, hogy minden embernek van egy un. sinus görbéje/térképe magyarán a hangja, levegővételeinek száma olyan mint egy DNS minta.
Ma, a felvétel előtt 15 perccel beültünk a stúdióba, a telefonokat ki kellett kapcsolni, kutyákról a csörgő dolgokat le kellett venni. Megkaptuk a részletes forgatókönyvet, a műsorvezetőkkel megbeszéltük, hogy mit kérdeznek, ki milyen sorrendben és miről fog beszélni. Figyelni kellett a piros lámpát, ha kigyulladt, akkor adásban voltunk, ha nem égett akkor szabadon lehetett csörömpölni, orrot fújni, köhögni stb. Az adás egy kis technikai malőrrel indult, le-fel gyulladt a piros lámpa, alig bírtuk megállni röhögés nélkül. Érdekesség, hogy az adás élő volta ellenére 5 másodperc késleltetéssel hallható a közönség számára.

Mindanyian rémesen izgultunk, remegett a kezünk, de a végére egész jól belejöttünk. Legközelebb biztos könnyebb lesz, mindig az első a legnehezebb (így volt a TV felvételekkel is). Velünk ellentétben a kutyáink mindvégig halál nyugodtan viselkedtek az egy órás felvétel alatt. Pontosabban a földön aludtak. Olyannyira, hogy a műsor végén hangadással akartunk elköszönni, de Chili csak nézett, hogy mi van? Maya ügyes volt, legalább ő nem hagyta cserben Erikát.:)

Nekem kissé furcsa volt, hogy olyan médiumnak nyilatkozok, amit soha nem használok... számomra életidegen, megfoghatatlan. 


Képek később!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése