2013. január 28., hétfő

Hull a hó és hózik-zik-zik... Chili nem fázik-zik-zik...

Tegnap éjszaka újabb 5 centi hó esett, köszönet ezért Julinak, aki Győrből küldte hozzánk a havat! Téli születésű lévén imádom a sok-sok havat, a hóesést, szánkózást, a hangulatos (esti) sétákat a hófödte tájon. Ciki vagy sem, hólapátolás is a kedvenc téli elfoglaltságaim közé tartozik. Amíg itthon laktam, senkinek sem engedtem át ezt a feladatot...:) Pesten sajnos nagyon ritkán van hóban részünk, ezért nagyon örülök, hogy itthon (Miskolcon) most 10 centi is van. 

Szerencsére Chili ebben is remek társam, sokat játszunk a hóban, különösen azt szereti, ha "feldobok" egy maroknyi havat a levegőbe, ő meg megpróbálja elkapni.


De imád szánkózni is - ez alatt azt kell érteni, hogy én húzom a szánkót, ő meg úrfi (de inkább úrinő) módjára pózol rajta. Egy kétgyermekes Apuka háromszor visszanézett, hogy jól látja-e, hogy egy kutya ül a szánkón. 

Vagy görgetni a hógolyót, de a legszuperebb persze a labdakergetés vagy közös foci a hóban...
Az uszkárok szőre nem hullik, viszont ha nem kezeljük nagyon gyorsan gyapjasodik, összeáll. Nincs víztaszító hatása sem, emiatt ha havas lesz, teljesen beletapad a szőrbe. Kiszedni se lehet belőle, csak megvárni míg teljesen elolvad, ami úgy fél - egy óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése