2012. május 7., hétfő

Négynapos fizió

Nagyon fárasztó, tömény, négy napos fizió tanfolyamon vagyok túl. Volt minden ami szem-szájnak inegere: sok-sok fizió gyakorlat, fizió elmélet, dr. Sátori Ágnes a kutyák viselkedéséről, dr. Diószegi Zoltán specialista az ortopédiáról, dr. Benczik Judit radiológus pedig a képalkotó diagnosztikáról (MR,CT) tartott előadást.

Chili szokás szerint hol a lábam között vagy a pad alatt aludt, hol meg a beteget játszotta. Ez utóbbi alatt azt kell érteni, hogy van egy képzeletbeli eset, ezt kell eljátszanunk (értelmezni az anamnézist, symptomát, elgondolni, hogy mit tapasztalnánk a kutyán, milye lesz problémás, hogyan és mit kezelnénk, mik a rövid és hosszú távú terveink, technikák bemutatása).

Legnagyobb örömömre sokat fejlődtem, gyakorlaton többször is megdicsértek, (az írótolmácsolásnak is köszönhetően) az eddigiekhez képest jóval több dologhoz - fejben - hozzá tudtam "szólni", ki tudtam egészíteni.

Mostmár egyre jobban kezd összeállni a teljes kép, lassacskán kezdek összefüggő rendszerben gondolkozni (anatómia, klinikum, fizió egymással való összefüggése, kölcsönhatása pl. egy patella luxatio esetében).

Vasárnap még Mayát is voltam kezelni, aki pénteken összeszedett egy kullancsot...:( Az eset után Erika megvette neki a legújabb fejlesztést a Foresto nyakörvet (külföldön Seresto néven fut), szerdára hoz nekünk is egyet a dokijától. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg hatékonyabb-e a szintén Bayer Advantix/Kiltix illetve a konkurenciához képest.

Tegnap és ma is próbáltam pihenni, de nem ment, zakatol a fejem a sok fiziótól. Szinte mindig ezen jár az agyam. Chili is ki van ütve. És hogy teljes legyen az összhatás, ma szintén voltam Erikánál....+1
Reggel volt egy "vicces" esetünk Chilivel. Épp a jobb oldalamon való haladást gyakoroltam a kutyával (járdán), amikor egyszercsak azt érzem, hogy valami megüti, pontosabban megcsípi a bokámat, aztán a kutyát is eltalálja, aki ugrott egyet. Egy középkorú vak férfi fehér botja volt az, aki az ütés ellenére is ment tovább. Biztos, hogy hallania kellett hogy beszélek a kutyával, valószínűleg szólt is, csak én meg nem hallottam. Hát ilyen amikor a fogyatékosok találkoznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése