2012. április 19., csütörtök

Frizbi, darazsak

Ma megint voltunk a kedvenc helyünkön frizbizni. Rengeteget fejlődtünk, egyre pontosabban és magabiztosabban dobok. Nem rezeg meg a korong, hanem gyönyörűen repül. Jobban be tudom mérni a távolságokat (rövid vagy hosszút dobni) és célozni (alacsonyan, magasan, középen dobni) is tudok már valamennyire. 
Chili meg már felugrik érte. Ööö... ezt nem tudom jobban elmagyarázni. Sőt már egyszerre két koronggal is szoktunk gyakorolni. Azaz eldobom az elsőt, amint elkapta le kell ejtenie, majd elkapni a másodikat. 

Mindezt amolyan autodidakta módon, tisztán csak gyakorlat, tapasztalat alapján. Nem akarok versenyre járni, azt a célt tűztem magam elé, hogy úgy dobjam el a korongot, hogy abban Chili az örömét lelje. És azt hiszem ez sikerült, mert eddig mondjuk 10-ből kapott el kettőt (!!!), most meg fordítva: 10-ből egyet-kettőt nem sikerül pontosan eldobnom.

Közben azon gondolkozom, hogy átkérem magunkat az agilitys csoportból a frizbisbe, mert az agilityt egész egyszerűen nincs lehetőségünk gyakorolni. Ahhoz kellene egy saját udvar, saját akadályokkal. Ráadásul  jó esetben hetente 1x van foglalkozás, de mondjuk most is már vagy 2 hete nem voltunk, mert a Tamás nem ért rá. Ha jól tudom ezen a héten sem lesz.
A frizbit meg bárhol elő lehet venni, tényleg minden csak a technikán és a gyakorláson múlik. Van egy nagyon rossz hírem is. Idén nem csak kullancsból, hanem darázsból is sok lesz. A földben élő darazsakból. Mint tavaly, idén is nagyon oda kell majd figyelni, hogy hova megyünk, hova fektetjük le a kutyát!


Még nincs főszezon, de a már most szorgosan dolgoznak, rengeteg új búvóhelyet alakítottak ki.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése