2012. február 6., hétfő

Utálom Chili szőrét kifésülni.

Nagyon unom, hogy olyan sok idő elmegy vele, hosszadalmas kefélgetés után is úgy tűnik még lehetne tovább is csinálni. Nem csak annyi, hogy húzod egy irányban és kész is... Nem elég csak a végeken végigmenni a tükrös kefével, "egyenként" (vagy ha úgy jobban érthető -  csomókként) szét kell hajtogatni a szőrt és a tövektől kezdve kell kibontani. Tény, hogy nem hullik az uszkár szőre, viszont nagyon sűrű, gyapjas, göndör, könnyen és gyorsan összeáll. Megcsinálod rendesen, aztán egy pár óra múlva látod, hogy jéé, már megint kezd csigásodni.


Most, hogy egy hete tartósan -10 fok körül van, még dúsabb és zsírosabb. Horrorisztikus. Nem is adok rá ruhát, teljesen felesleges. Érdekes módon a Chili testvérének, Pillének sokkal kevesebb és egyenes szálú szőre van. Gazdájának, Ádámnak az Anyukája elmondta, hogy nekik nem tart tovább 15-20 percnél. Ahh, nekem meg úgy általában is minimum egy jó óra, most meg 3 óra megcsinálni! És ez egyáltalán nem vicc(es).

Sajnálom a kutyát, csodálom a tűrőképességét. Természetesen odafigyelek arra, hogy ne okozzak fájdalmat, mégse lehet egy kellemes érzés. Különösen most, hogy úgymond "téli" frizurája van (hosszabbra van hagyva a szőre).

Késő este, jóval vacsi után szoktam elkezdeni, mert ilyenkor ő is nyugodtabb, jobban elviseli ezt a nem túl kellemes műveletet. Nem is hanyagolom el, minden nap szánok rá időt, mert nem szeretném, hogy gubancos vagy nemezes legyen. 
A fürdetésről ne is beszéljünk, az egy külön történet... ilyenkor nem irigylem azt akinek mondjuk óriás uszkárja van. (Az itt látható képek tavaly novemberben készültek, én fürdettem meg.)Szerdán jön hozzánk a kutyakozmetikusunk Kummer Éva. Kicsit tartok tőle, hogy le fog szidni, miszerint elhanyagoltam a szőrzetápolási feladataimat... de hogy bizonyítsam be, hogy téved? Maximum majd kotorászok egy kicsit a kukában.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése