2012. február 5., vasárnap

Tanulós, havas, sétálós happy nap

Duplán happysre sikerült a mai nap. Ma volt a fizioterápiás tanfolyam második napja. 8-15h-ig fizioterápiás gyakorlat volt, ma konkrét, komplex eseteket vettünk át, állapotfelméréstől kezdve a terápiás terv felállításáig. 

Két beteg kutyust is hoztak, az ő történetüket, állapotukat is megismerhettük, felmérhettük. Ebből a szempontból Chilinek elég nyugis napja volt, mélyen aludt a földre terített plédjén, csak akkor kelt fel, amikor a szünet miatt szedelőzködni kezdett a társaság. 
Az írótolmácsoknak, Zsuzsának és Áginak viszont elég sokat kellett írniuk. Csak ismételgetni tudom magam... tényleg nagyon nagy segítség. Sokkal több mindent értek, kis késéssel, de jobban nyomon  tudom követni az eseményeket. Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a gyakorlatot még így is nehézkes követni. Viszont itthon, átolvasva, visszagondolva a látottakra, sok minden a helyére kerül. Elméleti oktatásnál mindenképp érdemes igénybe venni, bátran éljetek ezzel a lehetőséggel!

Visszatérve Chilire, a szünetekben maximálisan kihasználtuk az egyetem parkja által adott lehetőségeket (értsd terület).  Kb. 10-15 centis, friss hó van, amit a hétvége miatt az egyetemi hallgatók még nem taposták/járkálták össze. Tökéletes "alapanyag" a kutyáknak, számomra meg szemet gyönyörködtető a még érintetlen táj, mint egy sziget a belváros közepén. Chiliben meg az a poén, hogy ő szereti magát szórakoztatni (vagy engem?), ide-oda szökdécsel, előreszalad, majd vissza. Néha eltűnik szem elől, aztán visszaszáguldozik, ledobja magát a földre, majd továbbszalad...:) Lásd lenti - mai - videó.
Na, megtalálod Chilit a képen? :)


 


Viszonylag korán (15h) végeztünk, ezért úgy döntöttem, hogy elmegyünk egyet sétálni, kiélvezem, hogy ropog a talpam alatt a hó (nem hallom, de érzem). Hazaérve gyorsan ledobtam a cókmókom, feladtam a kutyára a cipőt (bocsánat cipőcskéket) és már mentünk is. Elmentünk megnézni a jeges Dunát, egy darabon a parton jöttünk. Nagyon hangulatos volt, csak kissé csípős a hideg szél. Viszont Chili pofáján megint ott volt a vigyor (ma már nem először), ebből tudtam, hogy jó ötlet volt. Ahogy a cipő is. Nagyon örülök neki, hogy beszereztem, véd a sótól, a hótól. A talpon levő rovátkáknak köszönhetően jól tapad, nem csúszkál a jeges járdán.
2 megjegyzés:

Márti írta...

mi történt szegény röntgenképes kutyával?

Ysani írta...

Két éves a kutyus, egy éve ütötték el, menhelyesek találták meg, ők felhozták Pestre. Eltört a medencecsontja, combcsont fejezés is volt, 5 csavart tettek bele. A farka is el volt törve, jelenleg 3 műtéten van túl a kutyus. A mostani gazda áprilisban fogadta örökbe, nagyon jófej, szerencséje van vele Lorának.

Megjegyzés küldése