2012. február 28., kedd

5 nap - rövídhírek

Péntek (02. 24.)

Hazamentünk a tesóval Miskolcra, jártunk Nagyinál és Anyunál is. Chili legnagyobb örömére mindkét helyen van udvar, kedvére szaladgálhatott a haverokkal (Buksi és Süti). Nagyival és Chilivel elmentünk sétálni, de annyira eldumáltuk az utat, hogy a Centrumnál belecsöppentünk a Kocsonyafesztivál forgatagába. A vállamon keresztülvetettem a pórázt (a hám már eleve a kutyán volt) jutifalat és klikker elő, halti a zsebben. Oké, mehetünk tovább.

Óriási tömeg volt, mindenfelől nyúlkáló kezek, kajamaradványok a földön, lökdösődő, figyelmetlen emberek, dübörgő hangfalak, kiabálás, furcsa emberek, óriás plüss békák, gólyalábas figurák, percenként elhaladó villamosok - felért egy terápiás vizsgával. Sőt, nem is terápiás vizsga, hanem inkább megbízhatósági teszt volt, ami mutatja, hogy mennyit fejlődtünk, mennyire bízunk meg egymásban, mennyire tudunk együtt dolgozni, mennyire tudom vezetni a mi kis falkánkat. 
Büszkén mondhatom, hogy csillagos ötösre vizsgáztunk. Nem volt stresszes, ha gyerekek jöttek hozzánk, akkor megcsinálta a trükköket, ha sms jött, akkor jelzett. Egy részegessel is összeakadtunk, aki erősködött, hogy adjuk neki a kutyát, mert neki kell. Nem babusgattam, határozottan mentem előre, fél szemem a kutyán, a másik a környezeten. Az általam zűrösebbnek ítélt helyzetek után jutalmaztam. Egy mozgalmas szakasz után egy nyugis utcában folytattuk a sétát, ahol játékba hívtam.

Természetesen hazaérve az udvaron még labdáztam vele, hogy levezethesse a feszültséget.Szombat (02. 25.)

Frizbi. Labda. Frizbi. Labda. Frizbi. Labda. ...

"Zsani, értsd meg, Chilinek labda van az agya helyén."Vasárnap (02. 26.)

Ragyogó napsütésre ébredtünk, a szél váltakozó erősséggel fújdogált, de a hőmérséklet még így is kellemesnek volt mondható. Kitaláltuk, hogy akkor menjünk sétálni Lillafüredre. Sajnos a sétány nagyon jeges volt, így nem jutottunk messzire, többnyire a kutyákkal játszottunk.
Hétfő (02. 27.)

Délelőtt a tesónak orvoshoz kellett mennie, ebéd után indultunk vissza. Ezidő alatt kihasználtam a lehetőséget és egy utolsót frizbiztünk a közeli játszótéren. Tökéletesítettük a puff trükköt, azt szeretném elérni, hogy menet közben is le lehessen lőni, ne csak álló/ülő helyzetből. Chili legnagyobb bánatára a fővárosba visszaérve borzasztóan szeles idő fogadott minket.Kedd (02. 28.)

Esett a hó, mi több szakadt! (Ma - 02. 29.  - meg tavasz van, elég volt egy vékony kabátot felvenni...)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése