2012. január 24., kedd

Életképek


Esik az eső, éjszaka fagy, sózzák a járdát, s a csípős, fehér lé jóformán mindent beborít. Emiatt előkerült a kutyacipő... Szerintem nagyon vicces, ahogy az "emberi" cipők mellett a négy pár kis fekete cipellő sorakozik.

...


Egy ideje új szokásra lettem figyelmes, Chili időnként a teraszajtó előtt, félig a függöny alatt fekszik. (Amúgy meg minden rendben, eszik-iszik, játszik.) Ami a dologban a legérdekesebb, hogy nekem is kb. azóta iszonyatosan fáj a fejem, nehezemre esik a koncentráció, olvasás. Elkezdtem böngészni a tudományos hírek között, és ezt találtam: "január 23-án, magyar idő szerint hajnali 5 órakor hatalmas napkitörés zajlott le a Nap 1402-es számú napfoltcsoportja felett. Emiatt egy gyorsan mozgó anyagfelhő tart a Föld felé, amelynek érkezése kedden délután várható. Kedden reggel nagy energiájú protonok záporába került a Föld." (Forrás: Origo)

Tovább kutatva kiderült, hogy ez már a második komolyabb napkitörés 2 héten belül. Ahogy az időjárási frontok, valószínűleg az ilyen események is nemcsak ránk, hanem az állatokra is hatással vannak. Akik nap mint együtt élnek az kutyájukkal (vagy bármilyen más állattal), azok hozzám hasonlóan már biztosan megfigyeltek erre utaló jeleket. Bogyó a hidegfrontra volt különösen érzékeny: elvonult a lakás legsötétebb pontjára és ott békén kellett hagyni. Képes volt pontosan előre "jelezni" a vihart. Chili ellenben meg a melegfrontot nem bírja: ilyenkor nyugtalan, jön-megy, próbál aludni, de nem sikerül, csak forgolódik össze-vissza.

Geomágneses vihar hatása az emberi szervezetre: "Az időjárásra érzékeny, valamint a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő emberek azonban közérzetük romlását tapasztalhatják, és vannak olyan tanulmányok is, melyek szerint összefüggés mutatható ki geomágneses viharok és az elhalálozások száma között a haldokló betegek körében. A geomágneses viharok hatására figyelmetlenebbek, szétszórtabbak lehetünk - más tanulmányok szerint ugyanis nő az üzemi és közlekedési balesetek száma -, egyes beszámolók szerint pedig a protonok miatt megnőhet a szívinfarktusok gyakorisága." (Forrás: Origo)

...


Ma meglátogatott minket Eszter Imivel és Julival. A két kis manó először járt nálunk, Chili meg először találkozott Julival. Élénken érdeklődött a csöppség iránt, sokat szagolgatta, sőt "puszit" is adott a kezére és a pofijára. Sajnos ez utóbbit nem sikerült lencsevégre kapni... nagyon megható volt látni, hogy milyen figyelmesen (hevességét kordában tartva) vette fel a kapcsolatot a gyerkőccel.Testvéri szeretet. Ehhez a képhez nincs mit hozzáfűzni, önmagáért beszél. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése