2011. december 1., csütörtök

Elveszett/talált kutya

Ma reggel az alábbi plakát fogadott a közeli kutyafuttató tábláján:


Valószínűleg éjfél után hagyták ott a kutyát, mert az utolsó sétánkkor nem láttam. De lehet az is, hogy valaki szándékosan beterelte.

Hazaérve elkezdtem a különböző talált/elveszett kutyákkal foglalkozó honlapokat böngészni, hátha találok a kerületünkre vonatkozó felhívást. Csak egy ilyet találtam, egy 11 éves Yorkie, aki szerda este veszett el. Mivel stimmelt az időpont, a környék annyira már nem (de egy ijedt kutyától bármi kitelik), ezért írtam a gazdinak. Pár perc múlva jött is a válasz, hogy köszönik a fáradozásomat, de sajnos nem az ő Matyijuk volt. Információik szerint egy fiatal pár fogta be, de őket nem találják.

Visszatérve a plakátra - őszintén, nagyon szép dolog, hogy valaki fogta és elvitte a kórházba a kutyust, de könyörgöm azért egy pár sort azért lehetett volna írni a kutyáról is, megkönnyítve a keresést.

Rengeteg helyen leírták már: "amennyiben van lehetőséged plakátokat készíteni, mindig hasznos, ha azokat ezzel egy időben tudod rakni, hátha gyorsan jelentkezik érte régi vagy új gazdája. A plakáton a következő adatok szerepeljenek: a kutya leírása (szín, méret, kor, fajta, jellem); hol és mikor találtad; hol, kinél lehet jelentkezni miatta. Ha van lehetőséged fényképet készíteni és nyomtatni, akkor feltétlenül képpel hirdesd a kutyát."


Szolgálati közlemény: az utóbbi napok nagy csendjének - eltűnésemnek oka, hogy kőkeményen tanulok/készülök az OKJ-s Habilitációs kutyakiképző tanfolyam záró vizsgájára, ami most, péntek-szombaton lesz. Drukkoljatok!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése