2011. október 7., péntek

Hallókutya szállítása vonaton - friss hírek!

Anyukám nagyon felháborodott azon, hogy a vakvezető kutyán kivűl nem ismerik el a többi segítőkutya jogait a vonaton való utazásra. Nem várta meg, hogy a MÁV válaszoljon a levelemre, hanem fogta a telefont és felhívta a MÁVDIREKT-et. Dósa Erikának beszélt rólam, Chiliről, a törvényről, meg az igazolványunkról. A hölgy türelmet kért, oké, akkor utánanéz a dolognak. Tényleg vissza is hívta Anyut és elmondta, hogy valóban, a jelenlegi belső szabályzatuk szerint csak vakvezető kutya utazhat pót- és helyjegyköteles, vagy helyjegyköteles vonatban és kocsiban. Megnézte a rendeletet és tényleg, a többi segítőkutya is utazhat bármelyik vonaton, kocsiban, amennyiben megvannak a megfelelő papírjai (igazolvány). Segítőkutyának tényleg nem kell külön jegyet venni. 
Ezért megígérte, hogy módosítják a belső szabályzatukat és az erre vonatkozó frissítéseket 1,5 - 2 héten belül elküldik minden kalauznak és jegyeladónak.

Anyuval megbeszéltük, hogy akkor 2 hét múlva újra telefonál, hogy tényleg kiküldték-e... Illetve kb. akkor tervben van véve egy újabb próbálkozás, reméljük átmegyünk az ellenőrzésen és nem szállítanak le bennünket, különben jöhet a jegyzőkönyvfelvétel, tanú, rendőr, miegyéb.

Amúgy azt nem értem, hogy a rendeletet még 2009-ben hozták, elég hihetetlennek tűnik, hogy a MÁV-nál senki sincs, aki figyelemmel követné a vasúttársaságra is vonatkozó jogszabályok változásait.

1 megjegyzés:

Pöttyösök írta...

Túl sok dolgot nem követnek figyelemmel :((
Ezek szerint mi is utazhatunk IC vonaton kutyajegy nélkül?

Megjegyzés küldése