2011. április 4., hétfő

Élő időjárás-előrejelzés Bogyótól!

Bogyó más érzékeny állatokhoz hasonlóan gyerekkorától kezdve mindig jól megérezte a közelgő vihart, pár órával előtte csak azt látni, hogy idegesebb, nyugtalanabb a szokottnál, a vihar kirobbanása előtti percekben pedig bevonul a fürdőszobába (mindig csak oda, bárhol, bárkinél is vagyunk).

Tehát jelentem, hogy vihar közeleg! Egész nap nyugtalanabb volt, nem találta a helyét, fülelt, most éppen ki-be járkál a fürdőből, de csak akkor lesz az igazi csúcs, ha a WC mellé fekszik. Kimentem a teraszra, és valóban besötétedett, be van borulva, esőszag van, több fokot is hűlt a levegő, egyre erősödő széllökések. Az idokep.hu szerint 105 km/h-ás szélvihar közeledik..

Tavalyi évben rengeteg vihar volt, a legnagyobbak előtt Bogyó nem a WC mellé telepedett le, hanem beugrott a kádba! Na, ezt übereljétek!3 megjegyzés:

Milka írta...

Gyermekkoromban két kerry blue terrierünk volt, egyikük mindig bemászott a kádba már a vihar előtt, és Szilveszterkor is. Ott kuporgott, amíg vége nem lett, ki se lehetett volna húzni onnan. A másik inkább aludt :)

Névtelen írta...

A macskáknak ehhez még vihar sem kell. Imádták a csapot. ütt aludtak benne.

Ysani írta...

Nem véletlen, hogy ma már egyre több kutató foglalkozik azzal a ténnyel, hogy az állatok sokkal pontosabban és hamarább megérzik a kataszrófákat, mint a műszerek. Gondoljatok pl. a 2004-es cunamira, amikor az elefántok napokkal előtte a magasabb területekre, a sziget belsejébe vándoroltak. Amióta kiszakadtunk a természetből (és egyre automatizáltabb minden), elfelejtettünk odafigyelni a szokatlan természeti jelenségekre, furcsán viselkedő állatokra.

Megjegyzés küldése