2011. március 19., szombat

Csokikirálynő II. (szerdán frissítve)

Még tegnap este eszembe jutott, hogy van itthon EPATO paszta, ami többek közt segít a májnak lebontani a toxikus anyagokat, kicsit nehézkesen, de sikerült beadni. Az éjszaka nyugodtan telt, viszont ma délelőtt 11 körül robbant a bomba, kisebb-nagyobb megszakításokkal, de azóta  is folyamatosan jön-megy, mindenre élénken figyel és nagyon-nagyon éhes. Ezen kívűl más baja nincs. Úgy néz ki, hogy a bélelzáródás veszélye már nem fenyeget, mert többször is kakilt, amiben felfedeztem némi bűnjelet (alupapírt).

Doktornő is válaszolt korán reggel, azt javasolta, hogy "amíg a kutya jól van nincs tennivaló csak annyi, hogy egy nap koplalás és teázás, majd kis mennyiségű diétás táplálék 4-5 napig. Ha tünetek vannak, akkor kezelésre kell vinni." A teázás az istennek se megy, de vizet bőségesen iszik, holnap háztartási keksz meg nagyon kevés főtt csirkehusi lesz a kaja.

Nem szívesen, de még meg is kellett fürdetnem, mert vizelés közben nem bírta megtartani a súlyát és elcsúszott, beleesett a saját pisijébe...  Na, irány a kád, a rövid szőrének hála gyorsan végeztünk, utána boldogan kaparászott a helyén.

Reményeim szerint Bogyó túl van a nehezén...

03. 23. - Bogyó hangulata kezd a régi kerékvágásba visszaállni, jó étvágya van, rendesen végzi a "dolgát". Most, hogy megjött végre a jó idő vagy a teraszon napozik, vagy a kedvenc helyén alszik..
2 megjegyzés:

Márti írta...

Szia!

remélem, már jobban van a Csokikirálynő :)
nekem egy 11 éves kutyám van, patella ficamos, szürke hályogos mindkét szeme.
Mindenre szed vagy kap valami gyógyszert, de tudja, mi kell neki, megszerezte a marcipános csokimat:)

Ysani írta...

Szia!

Igen, már jobban van! Olyannyira, hogy ma még ébreszteni és jelezni is hajlandó volt - pedig erre már hónapok óta nem volt példa (kivéve az ajtócsengőt).
Megértem, Bogyó is ugyanezekben a betegségekben szenved, napi 3 gyógyszer és a szemkezelés a napi rutin része, persze minden más jobban ízlene, mint ezek..:)
Minden jót a kutyusodnak!

Megjegyzés küldése